Ihoa hellivä ruoka

Luin jostain, että ruokavaliolla on vaikutus ihon kuntoon. Tässä onkin joitain aineksia, joita olen lisännyt vähitellen omaan ruokavaliooni auttaakseni ihoni kuntoon. Olen koonnut listan omien tietojeni ja kokemusteni sekä internetin tietolähteiden perusteella.

  • Kasvikset ja marjat. Erityisesti mustikat sisältävät paljon antioksidantteja.
  • Vihreä tee. Sisältää antioksidantteja ja helpottaa tulehduksia.
  • Kala. Erityisesti rasvainen kala, kuten esim. lohi. Sisältää omega-3 rasvahappoja, jotka auttavat pitämään ihon kuivumisen loitolla ja kosteustasapainon yllä.
  • Pähkinät ja siemenet. Auringonkukansiemenet sisältävät paljon e-vitamiineja ja tarpeellisia rasvahappoja. Uskotaan, että ne myös auttavat vähentämään mustapäitä ja aknea.
  • Appelsiini, banaani, mango, avokaado. Appelsiini ja banaani sisältävät c-vitamiinia, mango antioksidantteja ja avokaado omega-3 rasvahappoja.
  • Vesi. En muista, kuinka paljon vettä suositellaan juotavaksi päivässä, mutta itse yritän juoda vähintään 1,5l puhdasta vettä päivittäin.


(Kuvan ottanut Cjcj @ stock.xchng)

Puhun listassa paljon antioksidanteista. Olin aikaisemmin kuullut sanan monesti, mutten oikein tiennyt, mitä se tarkoittaa. Wikipedia kuitenkin kertoo, että "Tohtori Denham Harman esitti vuonna 1956, että happiradikaalit vaurioittavat soluja. Hänen teoriansa mukaan ne aiheuttavat suuren osan pitkäaikaissairauksista ja vaikuttavat merkittävästi vanhenemiseen." Antioksidantti taas on "kemiallinen yhdiste, joka estää toisten yhdisteiden hapettumista" ja "-- antioksidantti pysäyttää radikaalinsiirroista koostuvan reaktioketjun reagoimalla elimistössä olevien radikaalien kanssa". Lyhyesti sanottuna siis antioksidantit siis auttavat ihoa pysymään nuorena ja ne estävät ihon ennenaikaista ikääntymistä. Hyvä juttu siis. :)

Comments