Ei enää liuskoittuvia kynsiä!

Olen pitkään kärsinyt liuskoittuvista ja lohkeilevista kynsistä. Rakastan kynsilakkoja ja koristeltuja kynsiä, mutta on turhauttavaa pitää kynsilakkaa, kun kynnet kestävät kivoina vain päivän tai parin. Seikkailin muutama päivä sitten netissä ja löysin tiedon, että oliiviöljy estää kynsien liuskoittumista plus hoitaa kynsinauhoja. Kuulostaa hyvältä!

Tarvitset
- oliiviöljyä
- kulhon

Leikkaa/viilaa kynnet lyhyiksi, jotta niissä ei ole liuskoittumia tai lohkeamia. Laita kulhoon oliiviöljyä sen verran, että pystyt upottamaan sormenpääsi kokonaan öljyyn. Lämmitä oliiviöljyä mikrossa noin kymmenen sekuntia, jotta öljy on hieman lämmintä. Upota sormesi öljyyn ja pidä niitä siellä n. 20-30 min ajan. Voit toistaa ohjeen tarvittaessa viikon päästä tai aina kun kyntesi tuntuvat taas liuskoittuvan.

Olen kokeillut oliiviöljyhoitoa kynsilleni nyt muutaman kerran ja tulokset ovat olleet erittäin positiiviset. Kynsilakka on pysynyt kauniina pitkään eivätkä kynnet ole lohkeilleet ollenkaan. Kynsinauhatkin ovat ehjät ja terveennäköiset. Kynsinauhoja voi muuten hoitaa myös erikseen levittämällä niihin vähän oliiviöljyä ja antamalla öljyn imeytyä kunnolla.

Lisätty 13.6.2010 Olen huomannut, että ohje toimii parhaiten, kun
- ennen kynsien laittamista öljyyn, kynnet ovat melko lyhyet ja hyvin viilatut; niin ettei liuskoittumia tai "rikkinäisyyttä" kynsissä ole ollenkaan. Ohje ei korjaa jo liuskoittuneita kynsiä vaan ehkäisee liuskoittumisien muodostumisen.
- lämmittää öljyn hieman lämpimäksi. En tiedä miksi, mutta ainakin omalla kohdallani lämmin öljy toimi paremmin kuin huoneenlämpöinen.
- hoidon jälkeen lakkaa kynnet kynsilakalla. Lakka ilmeisesti pitää öljyn kosteuttavan vaikutuksen kynsissä pidempään. Jos ei tykkää värillisistä kynsilakoista, kannattaa kokeilla vaikka kirkasta kynsilakkaa, se voi toimia jopa paremmin. Katso kuitenkin, ettei kynsillä ole öljyä ennen lakkaamista.

Hauskaa muuten, miten paljon voi oliiviöljyllä tehdä! Toimisikohan öljy myös jalkapohjien kuivaan ja kovaan ihoon? Täytyy testata! :)

Comments

  1. Aivan mahtava vinkki! Mullakin nimittäin on ollut todella kauan liuskoittuvat kynnet, enkä ole löytänyt niihin apua vielä mistään. Tämä menee heti kokeiluun! :)

    ReplyDelete
  2. Tämä vinkki tulee kyllä nyt heti kokeiluun! Onneksi ostin juuri oliiviöljyä ihan vain tavalliseen ruuan laittoon, hyvä että sitä voi hyödyntää muullakin tavoin. :)

    ReplyDelete
  3. Kiitos vinkistä!

    ReplyDelete

Post a Comment