Eroon aknearvista! (Celsus Bio-Intelligence Scar Cream)

Koska aknearvet ovat monelle aika ikävä juttu ja niistä halutaan päästä eroon, minun on pakko jakaa seuraava tuotetärppi! 

Kärsin lievästä aknesta ensimmäisen kerran 17-vuotiaana ja toisen kerran juuri täytettyäni 20-vuotta. Nyt 21-vuotiaana ihoni on lähes kokonaan finnivapaa, mutta ikävät arvet ovat vielä jäljellä. Toiveeni on kuitenki tasainen iho, jossa ei peiteainetta tarvitsisi käyttää. Olen kokeillut häivyttää arpia luonnollisin keinoin, kuten sitruunalla ja perunalla (kyllä, perunalla :D), mutta nämä eivät pidemmän päälle ole kovin edullisia vaihtoehtoja, ja tuloksetkin ovat loppujen lopuksi aika heikkoja.

Nettisurffailun tuloksena bongasin kesällä Celsus Bio-Intelligence Scar Cream -voiteen, joka on siis arpien hoitoon tarkoitettu voide.

(kuva tuubista)

Kokeilin voidetta ensimmäisen kerran kesällä neljän viikon ajan poskessani oleviin aknearpiin, noudattaen pakkauksen ohjeita. Tämän jakson jälkeen tuoreimmat arvet olivat huomattavasti haalistuneet ja punaisuus vähentynyt. (Normaalisti arpeni eivät parane läheskään näin nopeasti, vaan puhutaan enemmänkin kuukausista kuin viikoista.) Vanhojen, yli vuoden olleiden arpien haalistuminen ei ollut niin huomattavaa. Varmasti, jos olisin käyttänyt voidetta kauemmin, olisin saanut vieläkin parempia tuloksia. Itseasiassa, aloitin juuri uudelleen voiteen käytön ja laitan kuvia tuloksista ehkä noin reilun kuukauden päästä!

Voide on iholla huomaamaton, hitusen kuitenkin ehkä tahmainen, ja sopii hyvin myös meikin alle. Itse esimerkiksi käytän mineraalimeikkipohjaa, ja vähän epäilin että meikki jäisi jotenkin enemmän kiinni kohtiin, joissa on voidetta. Mutta ei se vaikuttanut lopputulokseen ollenkaan, varsinkin kun laittoi normaalin kosteusvoiteen arpivoiteen päälle. Voiteessa on myös mieto tuoksu, joka kuitenkin häviää melko nopeasti.

Pakkauksen käyttöohjeet kertovat näin: Voide on tarkoitettu kaikenlaisille arville. Sitä hierotaan pieni määrä suoraan arven päälle. Voidetta tulisi käyttää 3-5 kertaa päivässä, 6-8 viikon ajan. Vanhoihin arpien häivyttymisessä voi mennä kuitenkin jopa 3 kuukautta, mutta usein tuloksia näkee jo aikaisemmin. Voidetta ei saa käyttää avoimiin haavoihin.

Voiteen INCI/ainesosalista näyttää mielestäni erittäin hyvältä ja se sisältää suuren määrän erilaisia kasviperäisiä ainesosia (Celsuksen nettisivut kertovat näistä paljon lisää). Sivuilta löytyy jopa tieteellisiä tuloksia ainesosien toimivuudesta.  
INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Aqua (Purified Water), Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride (from Coconut Oil), Palmitoyl Tripeptide-5, Glyceryl Stearate, Onopordum Acanthium (Cotton Thistle) Flower/Leaf/Stem Extract*, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract*, Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf Extract*, Plantago Major (Plantain) Leaf Extract*, Calendula Officinalis(Calendula) Flower Extract*, Eclipta Prostrata (Eclipta Alba) Leaf Extract*, Sucrose Stearate, Sodium Stearyl Lactylate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Squalane (and) Ubiquinone (Coenzyme Q10), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Allium Cepa (Onion) Bulb Extract*, Lactoperoxidase (and) Glucose Oxidase (Natural enzymes), Allantoin, Helichrysum Italicum Flower Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil*, Ascorbic Acid (Vitamin C), Citric Acid, Dimethyl Sulfone (MSM), Potassium Sorbate, Xanthan Gum.
*Certified Organic
Ainoa negatiivinen asia, minkä voiteesta keksin, on sen käytön tiheys. 3-5 kertaa päivässsä vaatii ainakin omalla kohdallani aikamoista omistautumista. Varsinkin jos käyttää päivisin meikkiä, ei mahdollisuuksia käyttöön jää kuin aamuun ja iltaan. Mutta uskoisin, että tuloksia saa myös hieman vähemmällä käytöllä, vaikkakin vähän hitaammin.

Ostin oman voiteeni iHerbistä ja se maksoi noin 14 euroa (17.99 dollaria). (Pakko vielä tähän mainostaa, että koodilla QUJ424 ensitilaaja saa 5 dollarin alennuksen, eli alennuksen kanssa voide maksaa vain noin 10 euroa.)

Onko kellään kokemuksia tästä voiteesta? Entä omia vinkkejä aknearpien poistamiseen?

Comments